Aproape 250 de polițiști suceveni vor acționa zilnic, în minivacanța de Crăciun, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor.

Din totalul poliţiştilor care vor acţiona, 161 sunt de ordine publică, 45 de la rutieră şi 42 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi,  arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, vor fi constituite şi rezerve de poliţişti, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune.

Potrivit polițiștilor, în această perioadă vor fi organizate zilnic, în medie, 90 de patrule auto, iar pe drumurile publice vor acționa nouă aparate radar.

Politistii vă recomandă să țineți cont de câteva sfaturi:

– În locurile publice, la piaţă, în magazine, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere!

-La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!

-Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de „chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!

În mijloacele de transport în comun, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când aşteptaţi mijloacele de transport în comun!

-Ţineţi, pe cât posibil, bagajul aşezat în faţa dumneavoastră!

-În tren, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!

-Nu consumaţi băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!

-Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

-La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!

-Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!

-Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte!

-Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!

-Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le introduceţi în casă!

-Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă!

-De asemenea, în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze copiii cu atenţie sporită deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Articolul precedentPrimarii din Zona Metropolitană Suceava au stabilit cinci proiecte pentru a fi finanțate prin Banca Mondială
Articolul următorCod galben de vânt pentru zona de munte a județului Suceava