foto arhivă

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava  au organizat, în perioada 11 – 18 februarie, acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Astfel, în cadrul acțiunilor au fost efectuate 50 de controale, fiind constatate trei infracțiuni și aplicate 216 sancțiuni contravenționale, în valoare de 134.045 lei. Polițiștii au confiscat 179,65 m.c. material lemnos în vederea stabilirii provenienței, în valoare de 56.330 lei, din care faptic = 136,43 m.c. și valoric = 43,22 m.c.

Astfel, în data de 14 februarie, o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava l-au depistat pe raza comunei Dorna Candrenilor pe un bărbat de 27 de ani, din comuna Valea Moldovei, care transporta material lemnos. În urma verificării documentelor de provenienţă a materialului lemnos, respectiv a avizului secundar de însoţire emis la data de 14 februarie pentru cantitatea de 44,80 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, s-au constatat neconcordanțe între datele înscrise în documente și materialul lemnos încărcat, motiv pentru care, transportul a fost direcționat către Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

Astfel, în urma activităților specifice derulate, s-a concluzionat faptul că, în baza aceluiași aviz secundar de însoțire, s-au efectuat transporturi repetate de material lemnos. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 17.000 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Tot în data de 14 februarie, un alt echipaj din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava însoțit de specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava a oprit pentru control pe raza orașului Broșteni, ansamblul auto condus de un localnic de 38 de ani care transporta material lemnos. În urma verificărilor, echipa de control  a constatat faptul că bărbatul a efectuat transporturi repetate de material lemnos în baza aceluiași aviz primar de însoțire. Și acest conducător auto s-a ales cu amendă în cuantum de 10.000 lei, iar iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 31,12 m.c. lemn rotund de esență rășinoase în valoare de 10.900 lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Crucea.

Articolul precedentCampanie pentru donare de sânge, organizată la Gura Humorului
Articolul următorCoaforul unde erau anunțate intervenții estetice, închiriat în acte pentru cursuri și prezentări de produse