Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor(CJPC) Suceava a desfășurat, în lunile mai și iunie 362 de acțiuni de control. În urma controalelor  au fost aplicate 76 amenzi în valoare de 139.300 lei și 46 avertismente.

În cursul celor două luni s-au întregistrat 191 reclamații, cele mai multe dintre acestea vizând serviciile operatorilor de telefonie mobilă. Comisarii de la Protecția Consumatorului au controlat modul de comercializare și etichetarea a produselor de panificație și morărit. Astfel, au fost desfășurate pe această temă 35 de controale, aplicându-se șapte amenzi în valoare de 14.800 lei și șase avertismente. Dintre deficiențele constatate, amintim produse neetichetate conform legislației în vigoare, fără etichetă nutrițională, lipsa prețuri.

O altă tematică de control a fost respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor, la comercializarea produselor alimentare și nealimentare în mediul rural. Comisarii au efectuat 71 acțiuni de control, aplicându-se 13 amenzi în valoare de 20.100 lei și nouă avertismente. Au fost depistate produse expirate, produse fără etichetă sau cu eticheta incorectă, lipsa prețuri, lipsa orar de funcționare afișat. O altă temetică de control a vizat respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor la comercializarea produselor cosmetice. Comisarii suceveni au găsit produse expirate și produse care nu aveau avertismente referitoare la folosirea de către copii.  În urma celor 26 acțiuni de control au fost aplicate șapte amenzi în valoare de 12.400 lei și cinci avertismente.Totodată, au fost oprite de la comercializare produse, în valoare de 322 lei.

Articolul precedentUn bărbat din Sadova s-a spânzurat într-o anexă din gospodăria sa
Articolul următorA murit Ilie Micolov, interpretul sucevean celebru pentru șlagărul „Dragoste la prima vedere”