Ambasadorul Republicii Africa de Sud la București, Jabu Mbalula, se află, joi, într-o vizită oficială în județul Suceava.

Ambasadorul Republicii Africa de Sud la București, Jabu Mbalula, împreună cu secretarul I politic, Tiba Bethwel, s-au aflat joi, 11 aprilie 2019, în vizită oficială la Suceava. Cei doi au au participat la o întrevedere comună cu prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Nu este prima vizită oficială la Suceava a unor reprezentanți ai Ambasadei Africii de Sud la București, vizite asemănătoare având loc în 2012 și 2015. În cadrul acestora, atunci s-a discutat inițierea unor parteneriate de colaborare între regiunea Nelspruit, Africa de Sud, și județul Suceava, în domeniile silvicultură, agricultură, turism, precum și între universitățile din cele două regiuni.

Ambasadorul Republicii Africa de Sud la București, Jabu Mbalula, a întărit ideea instituirii unor relații bilaterale solide între cele două țări, în domenii precum turism, cultură, educație, științe, un obiectiv major fiind și acela de dezvolta schimburile comerciale și investițiile.

„Cred că suntem țara în care acceptăm prietenii din toată lumea, dorim să întărim relațiile bilaterale, prin turism, cultură, investiții și prin înfrățiri la nivel regional. Africa de Sud oferă un mediu foarte prietenos pentru investiții, iar Guvernul nostru a pus la dispoziție un pachet foarte atractiv pentru investiții. Ne dorim să înțelegeți că relațiile bilaterale cu România sunt foarte importante pentru noi”, a declarat Jabu Mbalula.

Articolul precedentIncendiu la un tractor în localitatea Horodnic de Sus
Articolul următorUnul din zece pacienți recunoaște că a dat șpagă la Spitalul Județean Suceava