În dimineața zilei de 14 iunie 2024, Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni a fost scena unei alerte de securitate majoră, după ce autoritățile au primit informații despre o posibilă bombă la bordul unui avion de pasageri. Incidentul a generat o mobilizare impresionantă a forțelor de ordine și a serviciilor de intervenție, însă, în final, s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

O aeronavă cu 179 de pasageri la bord, care decolase de la Erevan şi trebuia să ajungă în Republica Moldova, a fost rerutată spre Otopeni din cauza unor restricţii de zbor la Chişinău. După ce a aterizat, s-a primit un mesaj de ameninţare cu bombă de la bordul avionului.

Aeronava companiei FlyOne a aterizat la Otopeni vineri dimineață, la ora 10:04. Avionul decolase de la Erevan, capitala Armeniei, şi trebuia să ajungă la Chişinău, numai că pilotul a cerut să facă o escală neprogramat la Bucureşti, întrucât nu a primit autorizare să aterizeze la Chişinău, potrivit unor surse citate de news.ro

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a explicat, potrivit NewsMaker, că zborul nu a primit aprobarea Chişinăului pentru că operatorul aerian nu a notificat „despre modificările de orar cu 3 zile în prealabil, după cum prevede legislaţia”.

De pe Aeroportul Henri Coandă, avionul urma să decoleze înapoi spre Erevan, numai că la 13:29 s-a primit un mesaj de ameninţare cu bombă de la bordul aeronavei, astfel că s-a format dispozitivul special pentru asemenea situaţii, iar aeronava a fost tractată într-o zonă izolată pe platforma aeroportului, iar cei 179 de pasageri au fost debarcaţi.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentPremieră: Papa Francisc participă la summitul G7 din Italia
Articolul următorAEP: Procesul electoral este în etapa de definitivare a centralizării rezultatelor votării