Dacă ai probleme cu somnul și nu poți adormi pe atât de repede pe cât îți doreșți, aceste sfaturi te vor ajută să dormi că un prunc. Nu trebuie să faci lucruri complicate, ci ceva esențial existenței tale: să RESPIRI.

Somnul este esențial pentru sănătate și starea ta bine. În același timp, lipsa somnului afectează fiecare arie din viață. Te simți obosit, iritat, nu te poți concentra și te poți confruntă cu diferite pofte din cauza nivelului de zahăr și cortizol, hormonul stresului, din sânge. Sistemul imunitar al oamenilor este cel mai activ în timpul somnului când scanează corpul pentru a descoperi celule bolnave. Repararea și regenerarea se petrec tot în timp ce dormi, iar ficatul detoxifică organismul în aceeași perioadă. Lipsa somnului văduvește corpul de aceste procese, iar acest lucru are ca rezultate accelerarea îmbătrânirii și predispunerea către diverse afecțiuni.
 
Iată ce e bine să faci pentru a dormi ca un prunc: Exercițiile de respirație te ajută să-ți calmezi sistemul nervos central și să meditezi, liniștindu-ți astfel mintea.
 
Așază-te confortabil în pat. Evita să foloseșți multe perne pentru că îți pot congestionă pieptul. Pune o mâna pe piept și cealaltă pe abdomen. Relaxează-ți întregul corp, astfel încât picioarele și mâinile să simtă forță gravitației.
 
Pasul 1: Respiră și relaxează-te
Acesta tehnică te ajută să îți relaxezi diferite grupe de mușchi de la cap până al degetele de la picioare. Te ajută atunci când stai așezat pe spate, însă dacă ai probleme cu nasul înfundat, poți stă așezat pe o parte. Inhalează aerul pe nas, ține-ți respirația și flexează-ți degetele de la picioare, apoi relaxează-ți degetele de la picioare și exprira pe gură. Inhalează din nou și flexează-ți picioarele, ține-ți respirația timp de trei secunde, apoi întinde picioarele în timp ce elimini aerul pe gură. Continuă acest proces mișcând diferite părți ale corpului.
 
Pasul 2: Respirație normală
Această tehnică presupune să simți expansiunea și contractarea plămânilor și a stomacului, la fiecare respirație. Concentrează-te pe “umplerea” stomacului, apoi pe “umplerea” plămânilor. Repetă acest procedeu de mai multe ori, concentrându-te doar pe procesul respirației.
 
Pasul 3: Respirația pură
Această tehnică este foarte simplă: așază-te pe spate sau în poziția preferată de somn, trage aer pe nas și numără trei secunde. Ține aerul timp de trei secunde și expiră pe nas timp de 6 secunde. Repetă procesul până când adormi.
Odată ce te obișnuiești cu aceste tehnici vei observa o îmbunătățire atât a calității somnului, cât și a stării de sănătate în general.
Articolul precedentRomânia Suverană | Alianțele din umbră, cine va fi viitorul președinte al României
Articolul următorDocument-bombă la Culisele Statului Paralel. Dovada că politicienii au vândut țara prin contractul Petrom