Tânărul care a înjunghiat un agent de pază din Fălticeni a fost trimis în judecată pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, a infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi a infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Agresiunea a avut loc în data de 21 decembrie 2019 la un bar din Fălticeni. Potrivit procurorilor, Ilie Muscă( 21 de ani), din Mălini, împreună cu mai mulți tineri s-a deplasat la barul respectiv, unde au consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice.

Pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice, tinerii se manifestau într-un mod deranjant pentru ceilalţi clienţi ai clubului – ţipau, dansau haotic, se împingeau în alţi clienţi etc.

La un moment dat, în jurul orei 02:00 cu aproximaţie (dimineaţa zilei de 22 decembrie ), unul dintre tineri a adoptat o atitudine jignitoare faţă de barmanul clubului, fapt care l-a determinat pe acesta să solicite ajutorul agentului de pază al clubului, un tânăr de 21 de ani. Agentul de pază i-a cerut scandalagiului să părăsească clubul pentru a nu deranja pe ceilalţi clienți, solicitare acceptată fără vreo împotrivire de acesta.

„După ce tânărul a ieşit din club urmat de persoana vătămată, şi prietenii tânărului au ieşit în exteriorul clubului. Pe fondul stării de ebrietate în care se afla şi totodată deranjat că i s-a solicitat să părăsească clubul, tânărul a început să-l provoace pe agentul de pază cerându-i să se bată cu el. La toate aceste solicitări persoana vătămată i-a răspuns tânărului pe un ton calm şi liniştit că nu doreşte să se bată cu nimeni, i-a cerut să se liniştească, să intre în club sau să plece acasă. Fără a exista vreo înţelegere prealabilă, în mod spontan, unul dintre tineri a prins victima de gât, din spate, a bruscat-o, fapt care a condus la dezechilibrarea şi căderea victimei pe sol, peste treptele de la intrare. Imediat, de persoana vătămată s-a apropiat inculpatul, care i-a aplicat mai multe lovituri cu un instrument vulnerant, în piciorul stâng precum şi în zona dorsală”, se arată în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Tânărul de 21 de ani i-a aplicat agentului de pază mai multe lovituri cu cuțitul. După câteva secunde, victima s-a ridicat și a pătruns în interiorul clubului, închizând uşa de acces. Aceasta a fost transportată la spital unde i-au fost acordate îngrijirile medicale.

Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală victima a prezentat leziuni traumatice în zona dorso-lombară stânga, paravertebral, și la nivelul piciorului stâng. În ansamblul lor, aceste leziuni necesită un număr de 60-70 zile de îngrijiri medicale. În opinia medicului legist, leziunea toraco-lombară stânga a fost de natură a pune în primejdie viaţa victimei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.