Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava a înregistrat peste 430.000 de pasageri în anul 2019, de opt ori mai mulți față de anul 2016.

Ulterior includerii destinației Memmingen și suplimentării zborurilor către Londra-Luton, numărul pasagerilor procesați a crescut cu 22 de procente față de perioada similară a anului trecut, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Pe Aeroportul Suceava operează companiile Tarom și Wizz Air. Tarom operează 13 zboruri pe săptămână spre București iar din luna martie a anului 2020 va include încă cinci frecvențe pe săptămână pe lângă cele deja existente.

Wizz Air operează zboruri zilnice spre Londra/Luton, cea mai solicitată rută de la Suceava, cu un grad de încărcare de peste 95%, acum cu nouă frecvențe pe săptămână în perioada sărbătorilor de iarnă.

Gheorghe Flutur a declarat că Milano/Bergamo, cu cinci frecvențe pe săptămână în această perioadă, este următoarea destinație preferată de pasagerii din aria de captare a Aeroportului, inclusiv de către pasagerii ucraineni. De altfel, din totalul pasagerilor procesați pe toate cursele, un număr de 32.167 pasageri sunt de naționalitate ucraineană.

Portofoliul destinațiilor de la Suceava este completat de Memmingen/Munchen Vest, trei frecvențe/săptămână în perioada sărbătorilor, Roma-Ciampino și Bologna cu două frecvențe/săptămână.

Gradul de încărcare la cursele operate de compania Tarom este de peste 80%, iar la cursele operate de compania Wizz Air este de peste 94%.

Programul preliminar al zborurilor companiei Wizz Air pentru sezonul de Vară 2020 la Aeroportul ”Ștefan cel Mare-Suceava” include:

–  9  frecvențe/săptămână – L, M, 2xMi, J, V, S, 2xD pentru Londra-Luton,

–  5  frecvențe/săptămână – M, Mi, J, S, D pentru Milano-Bergamo,

–  2  frecvențe/săptămână – L, Vi pentru Bologna,

–  3  frecvențe/săptămână – M, J, S pentru Roma-Ciampino și

–  2  frecvențe/săptămână – L, Vi pentru Memmingen/Munchen Vest.

Destinațiile de vacanță au fost foarte populare în sezonul estival 2019, turiștii care au ales  ca punct de plecare Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava având la dispoziție 7 zboruri pe săptămână, în fiecare zi de luni, miercuri, joi, vineri și duminică, spre litoralul Mării Mediterane, respectiv Mării Roșii, către destinații ca Antalya, Bodrum, Hurghada sau Monastir.

Programul preliminar pentru sezonul estival 2020 include zboruri charter spre Turcia (Antalya, Bodrum), Egipt (Hurghada) și Tunisia (Monastir).