Un ambulanțier sucevean confirmat pozitiv cu coronavirus face acuzații grave de pe patul de spital.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că se află internat în Spitalul Județean Suceava și în același salon cu el mai este un alt bolnav de COVID 19, dar și o persoană care abia acum a fost testată.

„Eu confirmat pozitiv cu corona, colegul care nu se vede pozitiv, iar omulului ce-l vedeți i-au luat probe acum o oră, are amputație de picior. Deci el neconfirmat încă stă cu noi, trageți voi concluzia. Nu a întrebat nimeni că n-a mâncat de când l-a adus în salon, nici noi n-am mâncat, nici tratament, poate rețeta e înfometarea!”, a scris Giovani Jitariu pe pagina sa de Facebook.

Tot pe pagina de socializare, ambulanțierul a transmis că și-a făcut singur testul pentru coronavirus, după ce a început să se simtă rău.

„Vă salut dragi colegi de serviciu! Vă rog dacă vă pasă să cereți unității noastre să putem face testul corona! Eu sunt pozitiv, dar nu am fost testat sau trimis de unitate. Pe baza stării rele de sănătate pe care am simțit-o mi-am făcut singur testul. Aveți grijă de voi că ăştia ce ne conduc au grijă de ei. Fără supărare, dacă nu e aşa atunci arătați-o!Ştiți cä vă respect pe toţi!”, a scris Giovani Jitariu. 

„Au apărut primele victime din rândul personalului de intervenție din serviciile de ambulanță, ceea ce era de așteptat în județul Suceava. Au fost declarați confirmați pozitiv cu COVID – 19, un asistent medical și un ambulanțier din Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, cât și echipaje medicale de urgență trimise în izolare la domiciliu și monitorizate din SAJ Suceava și unele județe.

Gheorghe Chiș, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România a transmis că un asistent medical și un ambulanțier din Serviciul de Ambulanță Județean Suceava au fost confirmați pozitiv cu COVID 19.

„Au apărut primele victime din rândul personalului de intervenție din serviciile de ambulanță, ceea ce era de așteptat în județul Suceava. Au fost declarați confirmați pozitiv cu COVID – 19, un asistent medical și un ambulanțier din Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, cât și echipaje medicale de urgență trimise în izolare la domiciliu și monitorizate din SAJ Suceava și unele județe. Noi cei din linia întâi, facem apel la pacienții și aparținătorii acestora care solicită ambulanța, să fie sinceri la întrebările puse de dispecerat, să nu exagereze în prezentarea simptomelor, dar nici să nu ascundă simptomele stării, pentru ca personalul nostru care intervine să se poată proteja. Nu știm ce va fi, noi rămânem la datorie, indiferent ce se va întâmpla. Nu ne îmbolnăviți conștient! Reducerea capacității de intervenție prin izolare sau infectoarea noastră, va reduce șansa de a vă salva”, a declarat Gheorghe Chiș.