sursă foto arhivă

Acțiune de amploare a Poliției, Primăriei și Protecției Copilului pe raza localității Șcheia. Au fost amplicate amenzi în valoare de 1.200 lei.

Astfel, în cursul zilei de joi, Secția 9 Poliție Rurală Șcheia a organizat o acțiune punctuală pe raza comunei Șcheia pe linia asigurării unui climat de ordine publică, depistarea persoanelor cu ședere nelegală, a celor voiajoare ce nu-și justifică legal prezența sau urmărite în temeiul legii, a delicvenței juvenile și victimizării minorilor, precum și pe linia prevenirii actelor de comerț ilicit, la care au fost cooptați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și lucrători din cadrul Primăriei Comunei Șcheia și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 92 de persoane și s-au derulat activități de consiliere în șapte familii cu peste 40 de copii. Au fost identificate și legitimate patru persoane străine de localitate. De asemenea, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.200 lei.

„Cu titlu de bune – practici, polițiștii și lucrătorii Primăriei Comunei Șcheia – Autoritatea Tutelară și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, au efectuat vizite la 21 de familii din comuna Șcheia în scopul prevenirii delicvenței juvenile și victimizarea minorilor, ocazie cu care au fost identificate cinci cazuri noi de neglijență în familie, iar în funcție de datele obținute în urma monitorizării acestora, vor fi inițiate demersurile procedurale în vederea instituirii unor măsuri de protecție pentru copii.Aceste acțiuni au ca principal scop creșetrea gradului de siguranță în comunitate dar și monitorizarea permanentă a situațiilor de risc pentru minori și dispunerii unor măsuri în vederea dezvoltării normale a acestora”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentLider PNL Suceava despre parlamentarii USR: „turmă de degenerați”. Despre președintele Dan Barna: „idiot”
Articolul următorCod galben de ploi pentru județul Suceava