foto arhivă

Acțiune de amploare desfășurată de polițiștii suceveni în zona rurală arondată municipiului Suceava pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență și menținerea climatului de siguranță.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Ipotești, Secției de Poliție Rurală nr. 5 Dărmănești, Secției de Poliție Rurală nr.8 Adâncata și Secției de Poliție Rurală nr.9 Șcheia, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au acționat cu efective mărite, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mediul rural, în zonele cu risc criminogen ridicat și pe sectoarele de drum cu risc accidentogen, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, în special a infracțiunilor comise cu violență și pentru menținerea ordinii și liniștii publice și a unui climat de siguranță rutieră.

La acțiune au participat 27 agenți și ofițeri, din care 25 de polițiști din cadrul celor patrusecții de poliție rurală arondate și doi polițiști din cadrul Biroului Rutier, acționând cu 13 autospeciale din dotare.

Acțiunea s-a desfășurat în localitatea Șcheia, pe raza localităților Stroiești și Zaharești, comuna Pătrăuți – în cartierul de rromi Moldoveni, în comuna Todirești, în zona celor două discoteci, în comuna Mitocu Dragomirnei, în zona discotecii din localitatea. Poiana și în comunele Udești, Verești și Fântânele.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 400 de persoane și au fost verificate 12 locații. De asemenea au fost avertizate verbal 12 persoane și au fost verificați 15 agenți de pază. Au fost controlate 130 de autovehicule și au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.330 lei.

Tot în cadrul acțiunii au fost reținute șase permise de conducere. Au fost ridicate și șase certificate de înmatriculare dar și două perechi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune în flagrant.

Lucrătorii Secției de 5 de Poliție Rurală Dărmănești au oprit pe DJ 178 A, din satul Părhăuți, comuna Todirești, în vederea controlului, autoturismul condus de un bărbat de 30 ani, din localitatea Pîrteștii de Jos. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere valoare concentrației de alcool pur în aerul expirat, s-a procedat la conducerea șoferului la UPU Suceava, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vedere stabilirii îmbibației de alcool în sânge. Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Articolul precedentVIDEO Polițist filmat în timp ce vorbește la telefon și taie fața altei mașini în sensul giratoriu
Articolul următorCum stă Partidul Realitatea în SONDAJE. Evoluţia spectaculoasă care dinamitează scena politică