Un bărbat de 47 de ani, din județul Vaslui, angajatul unei firme de construcții, a ajuns la spital după ce un horn de cărămidă s-a prăbușit peste el.

Accidentul de muncă a avut loc miecuri după amiază pe raza orașului Gura Humorului, unde se efectuau lucrări de construcție a unui imobil.

Miercuri după amiază, muncitorul de 47 de ani executa lucrări de compactare şi nivelare a fundului unei gropi de la fundaţia imobilului în construcţie şi la un moment dat, în timp ce se folosea de o placă vibrantă de compactare, probabil din cauza trepidaţiilor, un horn din cărămidă de pe marginea gropii unde se lucra, s-a  desprins şi a căzut în groapă, prinzându-l dedesubt pe bărbat. Victima a fost scoasă de sub horn de către colegii de muncă.

Bărbatul a fost transportat iniţial la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde a fost diagnosticat cu „traumatisn cranio facial”, „traumatism toraco lombar drept şi fractură gambă drept”, fiind transferat ulterior cu o ambulanţă la Spitalul Județean Suceava pentru investigaţii amănunţite.

În acest caz a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava. De asemenea, polițiștii au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Articolul precedentBiciclist acroșat de o autoutilitară. Șoferul vinovat a părăsit locul accidentului
Articolul următorIncendiu de proporții la un gater din localitatea Frumosu