La Primăria Suceava a fost semnat contractul de finanțare pentru creșterea eficienție energetice a clădirii municipalității. Actul a fost semnat, luni, de directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord- Est, Vasile Asandrei și viceprimarul Lucian Harșovschi. Valoarea totală a investiției este de 7.453.513 lei inclusiv TVA din care 4.808.199 lei au fost alocați pentru construcții/montaj. Contribuția municipiului Suceava va însuma 150.000 lei, ce reprezintă 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului.Durata de realizare a investiției este de 24 luni.

Activitățile proiectului sunt: îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii(pereţi exteriori, ferestre, tâmplărie, planşeu peste ultimul nivel, planşeu peste subsol), şarpantelor şi învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii; reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru prepararea şi transportul agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare şi climatizare, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum şi achiziţionarea şi instalarea echipamentelor aferente şi racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz; utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire şi prepararea apei calde de consum; implementarea sistemelor de management energetic având ca scop imbunătăţirea eficienţei energetice şi monitorizarea consumurilor de energie (ex. achiziţionarea şi instalarea sistemelor inteligente pentru gestionarea energiei electrice);
înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă; orice alte activităţi care conduc la îndeplinirea realizării obiectivelor proiectului(înlocuirea lifturilor, înlocuirea circuitelor electrice – scări, subsol, lucrări de demontare/montare a instalaţiilor şi echipamentelor montate, lucrări de reparaţii la faţade etc.).

Articolul precedentTânăr beat și cu permisul suspendat, urmărit de polițiști. S-a oprit cu mașina într-un lan de porumb
Articolul următorAccident rutier cu trei victime, la Gura Humorului. O persoană a rămas încarcerată FOTO