Sâmbătă dimineață, la nivelul județului Suceava se aflau în izolare voluntară la domiciliu 3809 de persoane și în carantină instituționalizată 766.

Până acum au ieșit din izolare 5.354 de persoane și din carantină instituționalizată 157 de persoane. Total locuri disponibile pentru carantină instituționalizată 109.

Echipele mixte formate din polițiști, polițiști local, cadre MApN și jandarmi au efectuat, în cursul zilei de vineri, verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 286 de polițiști, 110 polițiști locali, 36 de militari MApN.

Verificările au vizat 2635 de persoane aflate în autoizolare/ carantină și 80 de unități economice. Au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare totală de 230.235 lei.

„Rugăm sucevenii să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, prevederile Ordonanțelor Militare precum și ale Hotărârii nr. 8/31.03.2020 a Comitetului Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției. Singura cale prin care putem stopa răspândirea COVID -19 este reducerea la minim a riscului de expunere”, a transmis Prefectura Suceava.