În acest an bugetul la capitolul învățământ este mai mare cu 39,94%, comparativ cu anul trecut.

În cursul zilei de vineri, primarul Ion Lungu a purtat discuții pe tema bugetului municipalității aferent anului 2020 cu reprezentanții școlilor din municipiul Suceava, directorii și contabilii șefi.

Imagine

Potrivit edilului, în acest an bugetul la capitolul învățământ este mai mare cu 39,94%, comparativ cu anul trecut, pentru capitolul investiții și reparații, fiind alocați aproximativ 7,5 milioane de euro.

Pe fonduri europene municipalitatea are în vedere: grădiniță Burdujeni Sat; grădiniță în centru pe strada Dobrogeanu Gherea; corp laboratoare la Colegiul “Petru Rareș”; reabilitare clădiri la Colegiul “Petru Mușat”- pentru învățământ dual; reabilitare clădiri ColegiulTehnic de Industrie Alimentară – pentru învățământ dual.

Pe fondurile propriii ale Primăriei Suceava urmează să fie realizate următoarele investiții: grădiniță nouă la Școala nr.7 Ițcani; finalizare grădiniță Colegiul Național „Mihai Eminescu”; sala sport de la Școala nr.10 Burdujeni; sala sport de la Școala nr.4 George Enescu; grădiniță nouă Școala nr.1; finalizare sala gimnastică de la Colegiul Național „Spiru Haret” și teren de sport la Colegiul “Samuil Isopescu”.

“După cum se poate constata și la școli acest an este un an al dezvoltării, 57,64% din bugetul pentru învățământ merge către investiții.Primăria și Consiliul Local Suceava asigură condiții pentru performanța școlară în orașul nostru”, a precizat primarul Ion Lungu.