51 de persoane care munceau la negru, depistate de ITM Suceava

51 de persoane care munceau la negru au fost depistate într-o singură lună de inspectorii ITM Suceava, dintre care opt aveau contract de muncă, dar lucrau în afara programului.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a făcut, în luna iulie, 211 controale la firmele din județ. Inspectorii ITM au depistat 51 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată. 39 de persoane munceau la negru, pentru trei persoane contractele de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidență a salariaților până cel târziu în ziu anaterioară începerii activității, iar o persoană a fost găsită la serviciu în perioada în care contractul era suspendat. Opt persoane au fost depistate lucrând în afara programului stabilit prin contractul individul de muncă cu timp parțial.

Pentru neregulile constatate, inspectorii de muncă au aplicat în total 105 amenzi în valoare de 321.000 de lei. Pentru muncă nedeclarată, au fost sancționați 27 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 260.000 lei.

În domeniul securității şi sănătăţii în muncă au fost făcute 77 de controale. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 70 de amenzi.

În luna iulie, la ITM Suceava au fost comunicate 20 de accidente de muncă.

La 1 august 2018, în județul Suceava erau înregistrate 127.491 de contracte individuale de muncă. 119.650 erau pe durată nedeterminată, iar 7.841 pe durată determinată.

Articolul precedentCopil de cinci ani din Vaslui, rănit la o piscină din Cacica
Articolul următorProtest inedit pe o stradă din municipiul Suceava pentru respectarea regulilor de circulație VIDEO