La data de 08.08.2021, ora 13.00, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de către UPU Suceava despre faptul că s-a prezentat o femeie de 27 ani, din mun. Suceava care sesizează o agresiune fizică împotriva sa comisă de către soț.

A fost identificată femeia de 27 de ani care a declarat faptul că, în jurul orei 11.00, în timp ce se afla la domiciliu, a fot agresată fizic și amenințată cu acte de violență de către soțul ei de 29 ani, din municipiul Suceava, în timpul agresiunii acesta distrugându-i și un telefon mobil. 

A fost completat Formularul de Evaluare a Riscului conform art. 5, alin. 2 din Legea 217/2003 privind violența domestică, reieșind faptul că există risc iminent asupra vieții și integrității corporale a femeii, polițiștii emițând un ordin de protecție provizoriu față de soțul de 29 de ani. 

Ulterior, polițiștii s-au deplasat la adresa de domiciliu a celor doi soți unde, în prezența soției a fost identificat bărbatul de 29 de ani căruia i s-a adus la cunoștință sesizarea acesteia de violență în familie. 

       Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 29 de ani pe o perioada de 5 zile (120 ore).

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „violență în familie” și „amenințare”.

Sursa: Realitatea de Suceava