Râsul este sănătos și asta o știm cu toții. Iar foarte mulți oameni de știință îl recomandă, contrar mitului că râsul îngrașă, în curele de slăbire. Râdeți cel puțin un sfert de oră pe zi și sănătatea mentală este în siguranță.

Iată câteva motive pentru care e bine să râdem cât mai des:

1. Ne eliberează de stres

S-a dovedit științific că râsul scade nivelul hormonilor stresului. Stresul este cel care îngreunează circulația sanguină și slăbește sistemul imunitar. Teoretic, e imposibil să râzi și să fii stresat în același timp…

2. Sistemul imunitar se întărește

Râsul poate ține la distanță foarte multe afecțiuni și poate preveni boli destul de grave. Cercetătorii americani au descoperit în urma unui studiu că terapia prin râs stimulează producerea de anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și diferitelor probleme respiratorii. Tot râsul este cel „vinovat” de producția de endorfine, substanțe care sporesc imunitatea organismului.

3. Previne îmbătrânirea prematură

Mulți cercetători susțin că râsul ne menține tineri și ne crește longevitatea. Asta pentru că atunci când râdem, cantitatea de sânge care irigă zona feței crește și tonifică mușchii. Cu toate că înlesnește apariția ridurilor, expresia facială rămâne una plăcută.

4. Analgezic natural

Când râdem, crește nivelul endorfinelor, adică a calmantelor naturale ale organismului, care pot reduce intensitatea durerii a celor care suferă de spasme musculare, spondiloză sau chiar artrită.

5. Sănătate psihică

Râsul este determinant în ceea ce privește relaxarea și sănătatea psihică. Comunicarea este mult mai facilă atunci când gândim pozitiv și luăm deciziile corecte.

Per total, putem spune că râsul este un factor esențial pentru bună dispoziție.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentCum să slăbești IARNA. Un mit desființat de 4 sfaturi simple – Cât de ușor poți să fii în formă în sezonul rece
Articolul următorStai la bloc sau la casă? Iată zece tipuri de vecini pe care sigur îi ai și tu!