Imunitatea pe durata sezonului rece este esențială pentru organismul nostru, de aceea trebuie să ținem cont de anumite obiceiuri pentru a ne menține într-o formă optimă, mai ales că starea noastră psihică depinde foarte mult și de tonus.

 

 Iarna este anotimpul „preferat” al virușilor și puțini știu că acest fenomen se petrece din cauza vremii reci și uscate. Tot în sezonul rece, se accentuează deficitul de vitamina D, din cauza soarelui care este mai puțin prezent decât în sezonul estival.

Iată câteva dintre metodele eficente care te pot menține în formă pe timpul sezonului rece:

1. Menține un stil de viață activ

Din lista cu obiceiuri care îți protejează imunitatea pe durata sezonului rece nu trebuie să lipsească mișcarea. Chiar dacă temperaturile de afară nu sunt printre cele mai prietenoase, nu renunța la efortul fizic. Fă-ți timp pentru o rutină de antrenament, scrie eatthis.com.

2. Asigură-te că ai un stil de viață echilibrat

O alimentație corectă te poate ajuta să te menții în formă. Renunță la consumul de alcool și nu mai fuma. Asigură-te că ai un somn odihnitor și de calitate.

Fă tot posibilul să limitezi nivelul de stres din viața ta, iar sistemul tău imunitar va fi extrem de fericit.

3. Respectă o igientă eficientă

O igienă corectă, zilnică, îți va ajuta sistemul imunitar să funcționeze la capacitate mare. Suntem familiarizați cu aceste obiceiuri care îți protejează imunitatea pe durata sezonului rece încă din perioada pandemiei.

Spală-te pe mâini și folosește un dezinfectant. Evită să-ți atingi fața cu mâinile neigienizate, scrie selecthealth.com.

4. Suplimente

Suplimentele de vitamina D pot fi, de asemenea, benefice în cazul celor care au deficit. Pentru că afară este frig, poate fi greu să obții vitamina D necesară pentru a menține nivelul hormonilor care stimulează starea de spirit. Din cauza lipsei soarelui și automat, a acestei vitamine, este foarte posibil să experimentezi stări de deprimare. Așadar, atunci când soarele își face apariția, echipează-te bine și mergi la o plimbare în aer liber timp de o oră sau două pe zi.

5. Consumă fructe și legume

Să mănânci sănătos iarna nu trebuie să fie dificil – există încă o mulțime de fructe și legume de sezon disponibile pentru a pregăti mese nutritive. De asemenea, îți oferim câteva sugestii creative prin care să te bucuri de o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine și minerale.

Articolul precedentSalvatorii români trimiși în Turcia au început misiunea de recunoaștere în teren
Articolul următorAdaugi lapte în cafea? Iată cât de sănătos este acest obicei