Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava, medicul Dan Teodorovici, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat în lunile martie, aprilie și mai 58 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost înțepate de căpușe, între care și copii.

El a spus că în luna martie s-au acordat îngrijiri medicale unui copil în vârstă de 6 ani care fusese înțepat de căpușă, în aprilie s-au prezentat la UPU Suceava 18 pacienți cu vârste cuprinse între 1 și 65 de ani care fuseseră înțepați de căpușe, iar în cursul lunii mai alți 39 de pacienți cu vârste cuprinse între 1 și 61 de ani, scrie presa locală.

Medicul Dan Teodorovici a subliniat că pentru evitarea înțepăturilor de căpușe este recomandată adoptarea unor măsuri de protecție individuală fie atunci când sunt efectuate drumeții în natură, fie la diversele activități desfășurate în agricultură sau în aer liber.

El a arătat că în aceste situații se  recomandă purtarea unor haine de culoare deschisă, pentru a face cât mai vizibilă prezența insectelor,  dar și aplicarea de spray-uri împotriva insectelor, iar la întoarcerea din drumeții sau de la muncile agricole se recomandă verificarea atentă a hainelor, bagajelor, precum și a corpului, întrucât căpușele se pot fixa în orice zonă a corpului fără a provoca disconfort.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentA murit Ion Dichiseanu – Îndrăgitul actor s-a stins la vârsta de 87 de ani
Articolul următorBăsescu și Macovei, părinții statului paralel. Dezvăluiri EXPLOZIVE ale fostului ministru de interne Doru-Viorel Ursu