De la începutul anului, polițiștii suceveni au emis peste 30 de ordine provizorii de protecție. Totodată, în anul 2018, la nivelul județului Suceava, instanțele au emis 108 ordine de protecție.

Polițiștii suceveni iau măsuri împotriva celor care nu respectă ordinul de protecție. Astfel, un tânăr de 27 de ani, din comuna Valea Moldovei, a fost reținut  pentru 24 de ore după ce a încălcat ordinul de protecție care îl obliga să stea departe de mama sa.

Vineri dimineață, individul, pe numele căruia Judecătoria Gura Humorului a emis în data de 27 februarie un ordin de protecție pe un termen de șase luni, a fost identificat în locuința unde a locuit până la emiterea ordinului de protecție, în care locuiește mama sa, prin aceasta încălcând obligațiile de a păstra o distanţă de minim 200 metri faţă de reclamantă.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „nerespectarea hotărârii judecătorești” și s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore, a suspectului de 27 de ani, măsură confirmată de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, fiind introdus în arestul I.P.J Suceava.

„De la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la  cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc. Față de agresor, polițistul, prin ordinul de protecție provizoriu, poate dispune obligații sau interdicții, și anume: păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de membrii familiei acesteia, față de resedință, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate sau, dacă este cazul, predarea către poliție a armelor deținute de acesta. Siguranța în familie și prevenirea violenței domestice sunt priorități ale polițiștilor suceveni în anul 2019”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentBărbatul care a bătut o angajată într-un bar din Burdujeni a fost reținut VIDEO
Articolul următorTânără de 18 ani prinsă la volan fără permis, la Fălticeni