28 de femei au fost trimise în judecată de procurorii suceveni după ce au încasat ilegal indemnizații pentru creșterea copilului folosind documente false. Prejudiciul în acest caz se ridică la aproape 1,4 milioane de lei.

Faptele pentru care vor fi judecate cele 28 de femei s-au petrecut în perioada 2016-2021.

Gruparea era condusă de o persoană în vârstă de 65 de ani și o alta de 56 de ani. Pentru a putea obține indemnizațiile pentru creșterea copilului, femeile au fost angajate în mod fictiv la două societăți.

Primeau adeverințe de venit falsificate emise de cele două societăţi, dar și adeverințe privind îndeplinirea stagiului de cotizare emise de Casa Județeană de Pensii Suceava.

Cu aceste documente se prezentau la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, unde erau luate în evidență și ulterior încasau indemnizațiile de creștere a copilului.

Acum, cele 28 de femei vor trebui să răspundă pentru un șir întreg de infracțiuni, plecând de la înșelăciune și mergând până la fals intelectual sau uz de fals.

Pentru a documenta această adevărată caracatiță, anchetatorii au efectuat și mai multe percheziții, ocazie cu care au ridicat documente, dar și 38.000 de euro, sumă de bani care a fost indisponibilizată.

Sursa: Realitatea de Suceava