28 de angajați de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc au fost confirmați pozitiv cu coronavirus.

Up Date: Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc se închide începând de sâmbătă seară, pentru o perioadă de 14 zile. 67 de angajați ai unității medicale și șapte pacienți au fost confirmați pozitiv cu COVID 19. 

Știrea inițială: Vineri seară au venit rezultatele pentru 78 de teste, care arată că 25 de angajați au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, iar diferența de 53 nu sunt infectați. Anterior alte trei cadre medicale, doi medici și o asistentă din Compartimentul de Primiri Urgențe au fost confirmate pozitiv. Acestea sunt internate la Iași și Suceava. Alți 219 angajați ai spitalului așteaptă rezultatele.

„Au început să vină primele teste de la Suceava. Din cei aproximativ 300 angajați ai spitalului au venit rezultatele pentru 78. Din aceștia 25 au fost confirmați pozitiv și diferența de 53 negativ. La cele 25 de teste care au venit vineri se mai adaugă trei pacienți, care sunt internați unul la Iași și doi la Suceava. Cei trei au fost testați mult mai devreme decât ceilalți din unitatea medicală”, a declarat Mihăiță Negură, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Edilul a completat că angajații spitalului care sunt infectați cu coronavirus și au simptome ușoare sunt în autoizolare la domiciliu, iar reprezentanții Primăriei Câmpulung Moldovenesc țin permanent legătura cu aceștia.

Citești și:

Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc și un pavilion al Spitalului Municipal Fălticeni, închise după ce mai mulți angajați au fost infectați cu coronavirus