În județul Suceava au fost efectuate până la acest moment 20.474 de teste pentru COVID 19, a transmis Prefectura Suceava.

Duminică dimineață, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, se află în autoizolare la domiciliu 4.829 de persoane și alte cinci în carantină instituționalizată. Totodată, 16.056 de persoane au ieșit din autoizolare și 3102 din carantină instituționalizată. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul COVID 19.

Conform situației întocmite de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2529 de persoane declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spital 50 de persoane diagnosticate cu COVID 19 și externate 25 de persoane, nefiind înregistrat niciun caz în rândul personalului medical.

Potrivit Prefecturii Suceava, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 410 pacienți, dintre care 194 cu COVID 19. 12 pacienți fiind internați la Secția ATI. În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 49 de pacienți COVID 19 și 19 suspecți de infecție cu noul coronavirus.

În ceea ce privește situația celor două centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la nivelul județului Suceava, evidențele arată că mai sunt sunt doar șapte beneficiari, care sunt infectați cu noul coronavirsu.

„În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul IPJ Suceava au desfășurat 161 de acțiuni în context COVID 19, fiind verificate 4.683 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu și 50 de societati comerciale.Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, face un apel către suceveni să respecte normele de igienă și distanțare socială impuse de starea de alertă și să manifeste aceeași atitudine responsabilă și conduită preventivă de până acum”, a transmis Prefectura Suceava.

SURSĂrealitateadesuceava.net
Articolul precedentȘofer din Milișăuți prins la volan cu o alcoolemie de 0,94 mg/l pe străzile din Rădăuți
Articolul următorÎncă trei persoane din județul Suceava infectate cu COVID 19 au murit