20 de amenzi aplicate de pompieri persoanelor care au incendiat vegetația uscată

foto arhiva

Pompierii militari suceveni au aplicat în luna martie 20 de amenzi în valoare totală de 50.000 de lei persoanelor care au incendiat vegetația uscată.

Săptămâna aceasta au fost înregistrate deja 11 incendii de vegetație uscată, pompierii militari și cei voluntari intervenind pentru lichidarea acestora. Au ars mii de metri pătrați de vegetație uscată, dar au existat și pagube materiale însemnate, respectiv un adăpost de animale, un depozit de furaje, un stâlp de susținere pentru cablurile de telefonie și mai mulți metri liniari de garduri din lemn.

De la începutul acestei luni, în județul Suceava s-au înregistrat aproape 80 de astfel de incendii, care au izbucnit în 47 de localități, afectând terenuri cu o suprafață totală de peste 155 de hectare. Cele mai multe incendii s-au înregistrat în localitățile Suceava și Fălticeni (câte 6 incendii), Solca și Horodniceni (câte 4 incendii), Grănicești, Vicovu de Jos și Dolhasca (câte 3 incendii). Incendiile cu cele mai mari suprafețe afectate s-au înregistrat în localitățile Dolhești și Arbore (câte 20 de hectare), Soloneț (15 hectare), Horodniceni (12 hectare), Pătrăuți și Preutești (câte 10 hectare).

Două persoane cu arsuri în urma unor incendii de vegetație

Pe lângă pagubele materiale înregistrate în urma incendiilor de vegetație uscată, s-au înregistrat și două victime cu arsuri grave, doi bărbați în vârstă de 70 și 69 de ani, din localitățile Fălticeni și Românești.

Numărul amenzilor aplicate de către inspectorii de prevenire ai pompierilor militari a ajuns la 20, în cuantum total de 50.000 de lei, iar aceste acțiuni vor continua, urmând ca după identificarea și a altor autori de incendii, aceștia să fie sancționați conform legislației în vigoare.

Arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

Articolul precedentUn muncitor a ajuns la spital după ce a fost acoperit de un mal de pământ
Articolul următorUn bătrân dispărut de la domiciliu, găsit mort într-un iaz